26 oktober 2021 – Masterclass EBP
Plaats: Congrescentrum De Reehorst, Ede

Wist je dat 30 tot 40 procent van de patiënten niet de zorg ontvangt die in overeenstemming is met de wetenschap? Het beoordelen van onderzoeken en interpreteren van resultaten is best ingewikkeld. En de vertaalslag naar de werkvloer is misschien wel nog ingewikkelder. Volg daarom de Masterclass EBP en word beter in het beoordelen van evidence om de juiste beslissingen te nemen.
Van elke moderne verpleegkundige wordt verwacht in staat te zijn om kritisch de ontwikkelingen in het vakgebied te volgen aan de hand van wetenschappelijke vakliteratuur, en daarmee continu de kwaliteit van zorg te verbeteren. Want doordat je – naast klinische expertise – ook onderzoeksresultaten mee neemt in een besluitvorming, kom je er wellicht achter dat een bepaalde verpleegkundige interventie anders moet. Maar hoe pak je dit aan in de dagelijkse praktijk?

Tijdens de Masterclass EBP, ontwikkeld in samenwerking met Omni Cura Academy, leer je hoe jij het Evidence-Based Practice in praktijk brengt, zodat je de kwaliteit van zorg voor jouw patiënt naar een hoger niveau kunt tillen. Tijdens deze masterclass is er aandacht voor de Trias Academica rondom EBP: onderwijs, onderzoek en zorgverlening, in de praktijk moeten we namelijk samen de schouders zetten onder echt betere patiëntenzorg.

De masterclass neemt je mee in EBP en:
• onderwijs; praktische lessen vanuit het onderwijs.
• onderzoek; hoe weet je nou welk onderzoek je wel of juist niet kunt gebruiken?
• leiderschap; neem het heft in eigen handen door middel van EBP
• in de praktijk; hoe maak je de vertaalslag naar de praktijk?