Accreditatiepunten aanvragen

Accreditatiepunten registreren in het BRV register

Als recoveryverpleegkundige toon je aan dat je je vakkennis bijgehouden hebt door middel van het verzamelen van accreditatiepunten die je ontvangt na het volgen van recovery gerelateerde scholingen en/of congressen, het schrijven van een artikel en je lidmaatschap van de BRV.

De accreditatiecommissie van de BRV toetst en beloond de scholingsaanvragen met accreditatiepunten. Een overzicht van de toegekende punten zijn op de website www.brvnederland.nl terug te vinden onder Accreditatieoverzicht. Heb je een scholing gevolgd die door de BRV geaccrediteerd is dan ontvang je daar punten voor. 

Registreer je deelname aan de scholing in het BRV register door in te loggen op de web-app www.brvkompas.nl en te klikken op “Accreditatiepunten 2017 aanvragen” in de inhoudsopgave. Er verschijnt een formulier waarmee je je punten kunt verzilveren. Je punten worden vervolgens bijgeschreven in het BRV accreditatieregister.

Aan het einde van het kalenderjaar 2017 ontvang je een overzicht met je behaalde accreditatiepunten van het jaar 2017. Hiermee toon jij aan dat je je vakkennis bijgehouden hebt. De BRV verlangt van haar leden dat ze 90 punten per 5 jaar verzamelen, wat neerkomt op 18 punten per kalenderjaar.

De stappen voor het aanvragen van Accreditatiepunten: 

  • Stap 2:  Klik op “Accreditatiepunten aanvragen” in de inhoudsopgave.
  • Stap 3:  Vul het formulier in en klik op verzenden.
  • Stap 4:  Je hebt succesvol accreditatiepunten aangevraagd.

Vragen en/of opmerkingen: accreditatie@brvnederland.nl 

Accreditatieregistratieservice

De BRV is per 1-1-2016 gestart met deze accreditatieregistratieservice aan haar leden. Iedere recovery gerelateerde scholing komt in aanmerking voor (gratis) accreditatie door de BRV. Dus iedere bijscholing in je eigen ziekenhuis die recovery gerelateerd is mag aan de BRV aangeboden worden. Diegene die de scholing/bijscholing verzorgt vraagt via de website www.brvnederland.nl/accreditatieformulier/accreditatie aan.

De scholingsaanbieder ontvangt bericht van de accreditatiecommissie over de puntentoewijzing aan de scholing. Na afloop van de scholing ontvangt de accreditatiecommissie van de scholingsaanbieder de benodigde documenten zoals onder andere de deelnemerslijst, als dubbelcheck. Pas daarna is het mogelijk voor de leden om de punten bij te schrijven in het register.

De accreditatiecommissie

De accreditatiecommissie is een commissie bestaande uit 2 vrijwilligers, Monique van Eden en Ton Sol, die 5 maal per jaar bijeen komt. Lijkt het je leuk om de commissie te versterken? Meld je aan via accreditatie@brvnederland.nl Ook voor vragen en opmerkingen.