Het BRV-congres wordt in 2020 gehouden op zaterdag 21 maart. Het thema van dit jaar is “Stap in”. Kijk hieronder voor het programma. 

Workshops

Dit jaar hebben we een verplichte workshop en een vrije keuze. Inschrijven voor de workshop kan hier, VOL=VOL!!! 

Programma

8.30 uur          Ontvangst, registratie en inschrijving

Ontvangst met koffie, thee en iets lekkers.

9.30 uur          Welkom en opening van het congres – Claudia van Aken, voorzitter Commissie Congressen.

Introductie van de dagvoorzitter, De heer  Peter van de Mast, anesthesist in het Ommelander Ziekenhuis Groningen.

9.45 uur          “Slapen is voor watjes” – J.M. Heins anesthesieverpleegkundige en bioloog, Dijklanderziekenhuis, locatie Hoorn en Purmerend.

Gemiddeld slapen wij ongeveer een derde van ons leven. Slaap is een soort onderhoudsbeurt, het lichaam krijgt de kans om bij te komen van de dag. Sommige processen liggen bijna stil in de nacht, terwijl andere lichaamsfuncties juist toenemen. Geen probleem, want als het donker wordt gaan wij slapen. Maar als je onregelmatig werkt, wordt het lichaam voor de gek gehouden. Terwijl het lichaam zich voorbereidt op rust en herstel, gaat men tijdens een nachtdienst juist het tegenovergestelde doen. Tijdens deze lezing komen de gevolgen van de mismatch tussen het fysiologisch systeem en nachtdiensten aan de orde.

10.15 uur        “Leg je niet neer bij al die regels” – Kees Kraaijeveld, directeur van de Argumentenfabriek.

Kees Kraaijeveld geeft een interactieve presentatie met behulp van de mentimeter. Dat betekent dat je alleen kunt deelnemen wanneer je de Mentimeter-app op je telefoon hebt staan. Zorg daarom dat je voor het congres op 21 maart de app op je telefoon hebt geïnstalleerd.

  • Heb je een iPhone? Ga dan naar de Apple Store, klik hier >
  • Heb je een Android? Ga dan naar Google Play, klik hier >

10.45 uur        Koffiepauze 

11.30 uur        “STAP DOOR”; een 3D-presentatie heup- en knieprothese – Eric Koeweiden, orthopeed uit het OZG , waarbij de 3D-brillen opgezet moeten worden.

12.30 uur        Lunch

13.30 uur        Workshops 

14.15 uur        Workshops

15.00 uur        Theepauze

 15.30 uur        “De obese jongere op de recovery” – Rekha Mungra , anesthesist in UMCU

16.00 uur        Veerkracht & Verandering- Lonneke van Dasler.
Er is niets zo stabiel als verandering. Alles verandert voortdurend en steeds sneller. Maar hoe ga je hiermee om? Op haar 27ste zat Lonneke van Dasler (1988) thuis met een burn-out. Hierdoor moest zij wel veranderen. De veranderingen in haar leven hebben haar geïnspireerd. Nu spreekt ze over haar burn-out, geluk, veerkracht en verandering. Op humoristische en interactieve wijze geeft ze praktische tips en levendige voorbeelden. Laat je inspireren en ontdek hoe veranderen makkelijker en leuker wordt.

16.45 uur         Afsluiting – Claudia van Aken, voorzitter Commissie Congressen

17.00 uur         Borrel

17.15 uur         Diner