ICPAN update 2017

Beste collega’s,

Het was geweldig om velen van jullie in Sydney te zien ! Zoals besproken tijdens de Tweejaarlijkse Algemene Vergadering 2017, houdt het bestuur zich bezig met strategische planning, het verduidelijken van de prioriteiten van onze missie en het leggen van een solide basis voor de organisatie en haar leden in samenwerking met de Global Advisory Counsel ( GAC).           

Een ICPAN-activiteits update volgt: 2017 Conferentie Hoogtepunten

ICPAN-update

klik op de afbeelding voor de PDF

ICPAN’s vierde internationale conferentie : “Tides of Change; Advocacy, Education, Research”, werd gehouden in Sydney op 1 – 4 november.We zijn dankbaar voor de warme gastvrijheid en het verbazingwekkende werk van het Australisch College van PeriAnarsthesia Nurses (ACPAN), dat geleid wordt door Conference Chair en ACPINE President Fiona Newman. Evaluaties hebben bevestigd dat dit een buitengewoon positieve ervaring was voor degenen die aanwezig waren, waarbij 99% van de afgevaardigden aangaf de ICPAN conferentie aan te bevelen aan collega’s.

ICPAN 2017 Feiten van Sydney

396 afgevaardigden met 14 vertegenwoordigde landen : Australië, Burundi, Canada, Denemarken, Griekenland, Ierland, Zuid-Korea, Nederland, Nieuw-Zeeland, Filipijnen, Zweden, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Arabische Emiraten en Verenigde Staten.

  • Een totaal van 105 abstracts ontvangen : mondeling = 63, poster = 42.
  • De pre-conferentie dag : Ziekenhuisbezoek bleef extreem populair, ruimte beperkt tot 40 deelnemers door gastfaciliteiten. De workshop van Novice Presenters had 38 aanwezigen en produceerden een vijftal die elk een korte presentatie gaven op de laatste dag. De workshops “Het tweede slachtoffer” en “Schrijven voor publicatie” werden ook zeer goed bezocht en hoog gewaardeerd.
  • 40 Podium presentaties met 5 Keynote speakers, 4 plenaire sessies en 33 lezingen in 3 parallel sessies.
  • De “Gathering of Nations Delegate Forum”blijft een zeer populaire netwerkgelegenheid.
  • Online evaluatiesysteem gebruikt, website gesloten 4 weken na conferentie.
  • De conferentie werd afgesloten met bekendmaking van de ICPAN 2019 lokatie : Cancun, Mexico. https://drive.google.com/file/d/0BybzEbHJtqfXYndxZGdjUFZlYU0/view

ICPAN lidmaatschap update

Hartelijk dank aan 10  nationale ledenorganisaties die met succes de 2018 online verlenging hebben voltooid! De lidmaatschapssecretaris heeft samen met leden het online aanvraag- en betalingsproces getest. Deze kostenefficiënte methode is geïmplementeerd om de kosten van bankoverschrijvingen te besparen die zowel aan de kant van de betaler als aan de kant van ICPAN werden gemaakt. Op basis van de “pilot” resultaten zal het bestuur werken aan standaardisatie van het vernieuwingsproces in samenwerking met ICPAN GAC-vertegenwoordigers. Eén partnerlid is lid geworden van Tanzania.

Bezoek de website om de ICPAN Board of Directors van 2017-2019 te bekijken op http://www.icpan.org/board-of-directors.html en GAC Vertegenwoordiger afspraken http://www.icpan.org/global-advisory-council.html. Dank u allen voor uw toewijding en service aan de missie van ICPAN.

DE GAC [Global Advisory Counsil], de Wereldwijde Advies Raad

De volgende vergadering vindt plaats in februari waarbij GAC-leden gedurende 2 jaar zich inzetten voor het advies orgaan [1 lidvernieuwing is in behandeling]. Om de virtuele vergaderervaring te verbeteren, werd er een online-enquête uitgevoerd zodat het bestuur voorafgaand aan de aankoop van een softwarelicentie voor vergaderingen informatie kon inwinnen over de eisen waaraan deze software zou moeten voldoen. Gebaseerd op survey-feedback (57% responspercentage) werd een programma beveiligd voor gebruik door het bestuur en de GAC. Webmaster Michael Maino zal  de nieuwe GAC-vertegenwoordigers voorzien van beveiligde toegang tot de organisatiedocumenten, vergaderingsagenda en notulen en biedt ondersteuning voor de online vergaderingssoftware.

Conferentie van 2019

Het bestuur legt de laatste hand aan een professionele contractuele overeenkomst tussen de organisator en de Conferentie van Cancún die 5 – 8 november 2019 gehouden zal worden, zoals besproken in Sydney. ICPAN zorgt voor een gratis registratie voor GAC en bestuursleden in 2019. ICPAN en GAC werken nauw samen met de organisatie om dit werderom tot een groot succes te maken. Alle input suggesties en feedback is daarbij welkom. 

Het wereldwijd uitdragen van onze missie en collegiale ondersteuning

Lifebox heeft via een Silent Auction-pulsoxymeterdonatie 1 pulsoxymeter gedistribueerd naar een land in nood terwijl het de afgevaardigde die de oximeter heeft gekocht, crediteert. Download de bijgevoegde bijlage om een bericht te bekijken dat ICPAN van Lifebox heeft ontvangen van oprichter Dr. Atul Gawande.                  

WFSA film HAPPY BIRTH DAY’S vertoond op ICPAN 2017

Bekijk de film >

Social Media Activiteit

De ICPAN-website blijft gestage groei vertonen in het aantal maandelijkse bezoekers van de website en paginaweergaven. De discussieforums http://www.icpan.org/forums.html#/ zijn beschikbaar maar zouden meer bezocht kunnen worden. De Facebook-pagina wordt druk bezocht door diverse nationaliteiten te zien aan de 925+ “Likes”die elke week in aantal toenemen. Deel deze update alstublieft met uw bestuursleden en neem gerust contact met me op als u wenst de inhoud van het rapport te bespreken of om gedachten of suggesties te delen.

Namens de Raad van Bestuur van ICPAN wensen we u en uw gezin vrede, geluk en gezondheid in 2018. Heel erg bedankt voor de voortdurende steun aan de ontwikkeling van ICPAN.

All the best,

    Joni
Joni M. Brady, DNP, RN-BC, CAPA
Chair, ICPAN Inc. Board of Directors
board_chair@icpan.org 
www.icpan.org