Beste collega’s:

Terwijl onze wereld de impact van de Covid-pandemie blijft ervaren, hoop ik dat deze boodschap u en uw gezinnen gezond en sterk maakt. Ik had het geluk om in februari volledig gevaccineerd te worden dankzij mijn werkplek  en door te gaan met het toepassen van aanbevolen veiligheidsmaatregelen, geduldig wachtend op immuniteit van de kudde … De pandemie heeft veel aspecten van leven en werk ingrijpend veranderd. Helaas, zoals gerapporteerd aan de Global Advisory Council (GAC) tijdens de vergadering van februari, kwamen vertegenwoordigers van EPENOE en ICPAN Board overeen om ICPAN 2021 te annuleren, en ICPAN zal de volgende persoonlijke conferentie in 2023 bijeenroepen. Verschillende sleutelfactoren waren van invloed op de beslissing om het Athene congres te annuleren:

 1. Covid legt een onnodige belasting op recovery verpleegkundigen persoonlijk en professioneel, met verhoogde werkstress/-belasting
 2. Reisbeperkingen/landvergrendelingen gaan door met de opkomst van Covid-mutaties
 3. Met onzekerheid over pandemische controle en feedback van onze GAC-leden, blijft de gezondheid en veiligheid van alle ICPAN-leden onze topprioriteit
 4. Leden van de nationale ICPAN-organisatie hebben persoonlijke conferenties 2020-2021 geannuleerd. Als de pandemie onder controle wordt en de persoonlijke conferenties in 2022 worden hervat, ondersteunt de raad eerst het bijwonen van de nationale conferenties/congressen van zijn leden.

Belangrijke data:

 • April 2021:
  Onderwijsvoorzitter Mette Ring heeft contact opgenomen over ICPAN 2023-hostvoorstellen.
 • 18 mei 2021:
  eerste ICPAN-webinar gevolgd door sociaal uur 2021 – Webinar – ICPAN. Deelname is gratis, inschrijving is beperkt, opname wordt open access op de website van ICPAN geplaatst.
 • 30 juni 2021:
  deadline voor voorstellen voor de gastheer van een conferentie in 2023.
 • 1 juli 2021:
  oproep voor 2021-2023 ICPAN-bestuurskandidaten door voorzitter Ulrica Nilsson
 • 7 september 2021:
  Virtuele tweejaarlijkse ICPAN-algemene vergadering met onderwijswebinar. Dit is onze kans om alle GAC-leden en -leiders de bijeenkomst bij te laten wonen!

Nu het tweede “Jaar van de verpleegkundige en de verloskundige” is, blijft de leiding van ICPAN alternatieve manieren verkennen en promoten om samenwerkingsdoelen te bevorderen. ICPAN-president dr. Ulrica Nilsson en haar internationale onderzoeksteam zullen binnenkort de Covid-19-onderzoeksstudie starten. De ontwikkeling van een PACU-/recovery verpleegkundige-training in samenwerking met Operation Smile International is aan de gang, en we werken samen met de G-4 Alliance om de deelname van deskundige recovery verpleegkundigen aan de wereldwijde beleidsontwikkeling voor veilige chirurgie te bevorderen.

Covid blijft een grote uitdaging, maar zal onze toewijding om met GAC-leden samen te werken om de missie van ICPAN te bevorderen, niet afschrikken. Ik wil je de beste wensen sturen voor een prachtig lente-/herfstseizoen in jouw speciale deel van de wereld 😊 Wees voorzichtig en neem contact met me op als je vragen, opmerkingen of suggesties hebt. Namens de Raad van Bestuur van ICPAN, hartelijk dank voor uw voortdurende steun aan onze gespecialiseerde praktijk, onze patiënten en elkaar.

Joni

Joni M. Brady, DNP, RN, PMGT-BC, CAPA

Chair, Board of Directors

International Collaboration of PeriAnaesthesia Nurses, Inc.

www.icpan.org

www.icpanconference.com

WhatsApp/Mobile: +01.703.489.1741