Ben je een recovery verpleegkundige die op termijn wil werken op de ‘Post Anesthesia Care Unit‘ (PACU), dan ben je bij het Operatiekamer Complex (OKC) van Rijnstate aan het juiste adres. Met circa 60 patiënten per dag, zestien recoverybedden, negen holdingbedden en drie kinderrecoverybedden, heeft Rijnstate een duidelijke regiofunctie. Met het verlenen van zorg aan patiënten die o.a. een gastric bypass hebben ondergaan of zijn geopereerd met de DaVinci operatierobot bieden we écht iets extra’s.  

Als afdeling gaan we een interessante tijd tegemoet. Onlangs is de aannemer gestart met de verbouwing en uitbreiding van het OKC in Arnhem. Dat betekent twee extra recoverybedden en zes prikkamers in 2020. Grensverleggend is de bouw van een PACU met maar liefst acht bedden, waarvan een aantal met beademingsmogelijkheden. Hierdoor kunnen we op termijn (planning ca. juli 2019) extra ondersteuning bieden aan mensen die post operatieve zorg nodig hebben. Behalve prettig voor de patiënt, zorgt dat voor meer vakinhoudelijke verdieping en afwisseling in je werk als recovery verpleegkundige.

Werken op de afdeling OKC-Recovery

Ons team telt 48 collega’s en is een mix tussen jong en oud en ervaren en minder ervaren recovery en IC-verpleegkundigen. De banden zijn hecht en we ondersteunen elkaar waar nodig. Als team staan we voor ons vak. Dit wordt gewaardeerd door de anesthesiologen. Hierdoor werken we prettig met hen samen en geven zij ons veel vrijheid van handelen. Naast de verplichte trainingen zoals ALS, BLS en simulatietraining krijg je veel ruimte voor scholing. Samen met je praktijkopleider bepaal je welke kennis en vaardigheden je wilt ontwikkelen.

Typerend voor ons werk zijn de snelle doorlooptijden en wisselende complexiteit. Daarnaast is er veel afwisseling tussen (verpleeg-) technisch handelen en de interactie met de patiënt. Als recovery verpleegkundige bij Rijnstate kom je dan ook in aanraking met veel verschillende specialismen en bied je zorg aan mensen van alle leeftijden, zowel low- als high care. Dat betekent dat jij iemand bent die adequaat reageert in acute situaties en zowel zorg kan verlenen aan stabiele als instabiele patiënten.

Wat breng je mee?

 • Opleiding: mbo- en/of hbo-verpleegkunde, aangevuld met specialisatie recovery en/of IC.
 • Intrinsieke motivatie: het zijn of worden van recovery verpleegkundige is een bewuste keuze.
 • Ontwikkelde  klinische blik: je bent uitstekend in staat om de toestand van je patiënt in te schatten.
 • Accuraat en pragmatisch: je kunt zelfstandig werken binnen gegeven richtlijnen, zorgprocessen inschatten en deze ook uitvoeren.
 • Empatisch: je kunt je goed inleven in de patiënt.
 • Constructief: je accepteert dat de verbouwing ook z’n beperkingen heeft en denkt in oplossingen.

Rijnstate biedt jou

 • M.i.v. 1 juli 2019: inschaling FWG 55 (max. € 3.917,- bruto p.m. o.b.v. fulltime dienstverband á 36 uur p.w.).
 • Dienstverband van achttien maanden met intentie tot vast dienstverband.
 • Je kunt zowel fulltime (36 uur p/w) als in deeltijd (21,6 – 32 uur p/w) werken.
 • Vakantie- én eindejaarsuitkering  8,33%.
 • Uitstekende pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW), waarvan Rijnstate de helft van de premie betaalt.
 • Flexeuro-regeling. Hiermee kun je een deel van je eindejaarsuitkering en/of vakantiegeld fiscaal aantrekkelijk inzetten voor een hogere reiskostenvergoeding, studiekosten of bijvoorbeeld de financiering van zonnepanelen.
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan collectieve ziekenkostenverzekering van IZZ, waarbij Rijnstate een bijdrage levert aan de premie. Daarnaast heeft Rijnstate een aantrekkelijk meerjarig collectief contract afgesloten met Menzis.   
 • Goede bereikbaarheid met auto en OV.
 • Gratis parkeren bij het Openlucht Museum tussen 7.00 en 19.00 uur met pendelbusdienst tussen museum en Rijnstate Arnhem (ca. 5 minuten enkele reis).
 • Gratis parkeerpas bij Rijnstate voor late-/weekend-/bereikbaarheidsdiensten en diensten op feestdagen.
 • Een zeer actieve personeelsvereniging (De Spil): leuke activiteiten o.h.g.v. sport, reizen en cultuur. Denk aan skireis en met korting bezoeken van concerten.

Interesse?

Ben jij een recovery verpleegkundige die met ons mee wil  groeien naar de PACU? Dan zien we je sollicitatie graag vóór 31 maart tegemoet via deze link op werkenbijrijnstate.nl. Je motivatie en CV kun je richten aan Sjors Rommers, hoofd afdeling OKC – Recovery.

Deze procedure bestaat uit een sollicitatie- en een arbeidsvoorwaardengesprek. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op donderdag 11 april a.s. (tijdstip n.t.b.) in Arnhem. Planning van het arbeidsvoorwaardengesprek in overleg. 

Twijfel je over een overstap naar Rijnstate (bijv. vanwege overname studiekosten of omdat je nog geen of weinig ervaring hebt), neem dan tóch contact met ons op. Omdat we zelf ook veel opleiden (circa zes recovery verpleegkundigen per jaar), hebben we meerdere mogelijkheden. Ook kun je altijd een dagdeel met ons meelopen om te kijken of Rijnstate bij je past.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Daniëlle Stegers, recruiter. Tel. 088-005 5676 E. Dstegers@rijnstate.nl . Voor inhoudelijke vragen over de vacature bel of mail: Sjors Rommers. T. 088-005 7134. E. SRommers@rijnstate.nl

Voor indiensttreding vragen we je om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed door Rijnstate.